vrijdag 24 februari 2017

Etsen met kopersulfaat

Green beschrijft hierin nog een andere techniek: het etsen van zinken platen in een oplossing van kopersulfaat (CuSO4). De techniek is van een overtuigende . Hoewel veel mensen wel weten dat een ets een soort stempelen is met een. Elektro- etsen heeft een aantal voordelen boven het etsen met zuur of kopersulfaat.


De oplossing waarmee je werkt (zinksulfaat) is minder giftig dan kopersulfaat. Bestel de KOPERSULFAAT 2GR voordelig online. In koper of zink, maar ook in aluminium, kan men etsen maken. Er wordt geëtst met kopersulfaat dat geen gassen afgeeft.


In de grafiekwerkplaats bijten ze sinds kort met kopersulfaat. Mijn ervaringen hiermee zijn niet zo heel goe er komt een soort roestkleurige . Welk zuur of chemische stof je het beste voor het etsen kunt gebruiken hangt. Kopersulfaat is geschikter voor het etsen van zacht staal dan voor roestvrij staal.


IJzerchloride geeft goede resultaten in koper . Etsen Uitleg Yolanda Eveleens Kleur etsen. Hoewel de techniek van het etsen al eeuwenoud is en tot vandaag door tal van. Het uiterst gevaarlijke salpeterzuur wordt vervangen door kopersulfaat en . Adem het stof van de Kopersulfaatkorrels niet in! Etsoplossing als bijtmiddel voor Zink: 1gram op liter . De etsplaat wordt vervolgens enige tijd in kopersulfaat gelegd.


Een ets (etskunst) is een diepdruktechniek waarbij getekend wordt op een met vernis. Een ets is een afbeelding gemaakt in diepdruktechniek van een koperen of zinken. Tegenwoordig worden zinkplaten vooral met kopersulfaat geëtst, . De eerste etsplaat gemaakt.


Thuis oefende ik met droge naald op perspex plaatjes. Etsen met ijzerchloride, acryl-grondering en schoonmaken met VCA is. Etsen : Salpeterzuur, ijzerchloride, kopersulfaat of elektrisch etsen ? Dromen en klimmen, ets op zink.


Voor het etsproces werd kopersulfaat gebruikt. Het ingelijste werk is meer dan twee . Etsen is een techniek waarin ambacht en experiment heel goed samengaan. Rembrandt gebruikte japans Gampi papier voor een aantal van zijn etsen. Er zijn verschillende technieken om glas en kristal te decoreren.


En je hoeft niet te kunnen tekenen, om een ets te maken. Na een half uur gaan alle ingetekende etsplaatjes in het etsbad ( kopersulfaat ) en wordt er een video . De Klar Polish is minder geschikt voor etsen in kopersulfaat. De laag is zo dun, dat tijdens het etsen de etsgrond gedeeltelijk kan oplossen in de . Vroeger werd hiervoor salpeterzuur gebruikt, tegenwoordig maakt men gebruik van een zoutoplossing. In mijn geval kopersulfaat.


We beginnen met koffie en we bekijken etsen. Na het verwijderen van de . Ik zal wat werk van mezelf laten zien (ook mislukkingen), maar ook van anderen. Aan de hand hiervan geef ik kort. De donkere uitstraling van het zink is verkregen door het te etsen met kopersulfaat.


De etsen kunt u vinden op de boomstronken tafel in het entreegebouw. De plaat wordt in een zuurbad gelegd (ik gebruik kopersulfaat ). De inkten die gebruikt worden zijn watergedragen inkten Dus géén gebruik van terpentine, thinner, spiritus . Regelmatig wordt er een etscursus gegeven door docent Menno van der Weerd. Tijdens deze cursus leert u in .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts