maandag 17 juni 2019

Hoe moet je etsen

Hoewel veel mensen wel weten dat een ets een soort stempelen is met een metaalplaat, is het vaak niet bekend wat er allemaal moet . Er zijn verschillende technieken om een ets te maken, lees mee en bekijk. De plaat moet vetvrij zijn zodat deze bewerkt kan worden. Je moet dan wel goed kijken om het verschil te zien.


Er zijn meer filmpjes te bekijken over hoe je een ets maak, ook is een ets te zien hoe . Voordat je etsen kunt maken moet eerst de etsplaat geprepareerd worden.

In sommige gevallen moet ook de etsgrond verwarmd worden voor deze. Inkt aanbrengen met een stukje kartonHier zie je hoe de inkt met een stukje karton . Dutch spoken, English subtitles. Like to know more about French.


Kijk mee gemaakt door Nicole Henderiks. Een ets maken, hoe doe je dat? Meer etsen zijn te zien op. Het proces van het maken van een ETS wordt gevolgd bij Ron Beumer in Waalwijk.

Het verschil tussen een ets en een zeefdruk is duidelijk: de ets heeft een ´moet´ . Er moeten een groot aantal acties worden doorlopen voordat een ets uit de pers komt. Overigens: de tekening moet in spiegelbeeld worden geteken omdat de. Dan moet de tekening worden afgedrukt.


Dat gebeurt in de drukkerij. Overtollige inkt wordt verwijder zodat die alleen in de . De etsplaten worden inge-inkt. Bij het etsen worden de groeven in een chemisch proces uitgebeten. Hoe dieper de burijn in het metaal wordt gedreven, hoe dieper en breder de groef is,.


Als je veel kracht moet zetten, dan kun je wel min of meer rechte lijnen krassen , . Het oppervlak moet net ruw genoeg zijn om het zuur eraan te laten hechten,. De sterkte van het zuur bepaalt over het algemeen hoe snel het staal geëtst of . Voor het maken van een ets zijn verschillende stappen nodig. Allereerst moet de zinkplaat worden . De techniek van het etsen hoort thuis bij de diepdruktechnieken.


Hoe meer vloeistof op de plaat wordt gelaten om te verdampen hoe grover de korrel van de. Dit moet zodanig gebeuren dat er nog wat inkt achterblijft op de niet verdiepte.

Deze keer stond de middag in het teken van etsen met een droge naald. Bij een ets in koper, waarvoor ijzerchloride moet worden gebruikt, brandt. Hoe leuk, wat een mooi resultaat!


Hieronder zie je hoe Marjan Smit in haar atelier een prachtige ets voor mij afdrukt. De eerste persing van de etsplaat moet heel precies op het vochtige papier . De WonderWerkplaats legt uit hoe je aan de slag kunt. Glas etsen met etspasta of zuur is niet moeilijk maar je moet wel heel zorgvuldig te . Ieder toch, die antwoord wil hebben op de vraag hoe een ets gemaakt wordt, wat.


Video: Hoe maak je een linosnede met verschillende kleuren. Hoe moet je zelf een linoleumsnede maken? Het papier moet vochtig en zacht zijn, waardoor de ets in het papier gedrukt kan worden met de pers.


Hoe kleiner de oplage, hoe kostbaarder de etsen. Daar moet je dus rekening mee houden. Op deze afbeelding is ook te zien hoe de etsen die.


Omdat ik benieuwd ben hoe ze verder gaan, of ze groter gaan werken, iets. Aan de hand hiervan geef ik kort basisuitleg over de techniek van het etsen, ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts