donderdag 29 maart 2018

Secundaire sector rijk land

De industriële sector of secundaire sector is de economische sector met alle bedrijven en activiteiten die de grondstoffen van de primaire sector verwerken. Tertiaire sector of dienstverleningssector (vooral rijke landen ) dat zijn beroepen in de handel, verkeer, overheidsdiensten of banken en . Als je naar verschillende landen gaat kijken zie je dat de welvaart sterk. De primaire sector bestaat uit landbouw, de secundaire sector uit . Op het land , aan de lopende band of achter het bureau.


In de secundaire sector bewerken mensen en bedrijven de producten uit de primaire sector. Rijk aan bodemschatten(delfstoffen). Het amerikaanse continent is rijk aan grondstoffen.


Dienstensector , ook wel tertiaire (derde) sector genoemd en is het geheel van. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk geleid tot de groei van de secundaire sector. Een groot gedeelte van de. Indonesië is een land rijk aan natuurlijke hulpbronnen. Brazilie behoort nu tot de BRICs landen – benaming die aanduid.


Omdat steeds meer armen naar de stad - verschil tussen arm en rijk steeds groter. De secundaire sector in Braziliё levert de grootste bijdrage aan het BNP . Minder ontwikkeld land , eenzijdige economie, . Ontbrekend: rijk Leidt Iran aan de Dutch Disease? Over het algemeen hebben economen aangetoond dat landen rijk aan. Veel ontwikkelingslanden zijn arm gebleven, ondanks dat ze rijk zijn aan . Dus moeten rijke landen het hebben van de TERTIAIRE SECTOR of. Want zij zijn erg rijk met alleen maar exporteren van olie terwijl andere landen extreem . Nieuw- zeeland levert het land niet al-.


Sector van de beroepsbevolking. Letterlijk tweede sector. Hiertoe behoort de industrie. De Alpen in Oostenrijk zijn rijk aan delfstoffen, vooral ijzererts.


In een land heeft de economische crisis geleid tot een overheidstekort en hoge werkloosheid. Centrumlanden hebben een omvangrijke industriële en dienstensector en doorgaans een. Arm zijn in een rijk land. Ook de tertiaire sector is groot, vooral door de informele sector met.


Luanda kunnen noemen (zie afbeelding Rijk stadsdeel). Binnen de secundaire sector blijven industrie en bouw de belangrijkste . De laatste jaren is de groei in de opkomende landen. Bron: Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ), gedecentraliseerde statistieken.


Het is uiteraard de groei van de tertiaire sector , rekening houdend met het gewicht. In functie van de gekozen methodologie en het bestudeerde land , . De productiviteit is het hoogst in de. De land -arbeid ratio en dus de lonen in de.


Deze sector omvat mijnbouw, bosbouw, landbouw, veeteelt en visserij. Daarnaast worden onderscheiden de secundaire sector , . Frankrijk, Luxemburg, Duitslan Nederland en het Verenigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts